Tidbok och bemanning

Det behöver knappt nämnas att tidboken är en viktig del av alla optiksystem. I Headsoptics är tidboken fullt integrerad mot kunder, optiker, kompetens, undersökningsrum och bemanningschemat med funktioner för automatisk åtekallning av kunder och en integrerad bokning online från webben. För hög lönsamhet och effektivitet vill vi att avbokningar och missade tider ska undvikas så mycket som möjligt. I Headsoptics finns det därför funktioner för att bekräfta tid och påminnelser via SMS.

För hög lönsamhet och effektivitet ska självklart avbokningar och missade tider undvikas så mycket som möjligt. I Headsoptics finns det därför funktioner för att bekräfta tid och påminnelser via SMS.

Headsoptics omfattar också bemanningsplanering där kundspecifika mallar kan skapas.

Tidbok i Headsopticstidbok_full-size_sv

Bemanningsplan i Headsopticsbemanninsschema_full-size_sv

Headsoptics tidbok

Tidboken i Headsoptics ger en utmärkt och tydlig översikt av dagens aktiviteter och bokningar. Tidboken kan utgå från antingen en optiker eller ett undersökningsrum. Beroende på användarbehörighet kan tidboken också visa bokningar i andra butiker och även boka tider i andra butiker. Bakgrundsfärgen i tidboken beskriver om tiden är tillgänglig för bokning eller inte.

Det går snabbt och enkelt att boka en tid. Klicka bara på den önskade tiden i kalendern och lägg till kund genom sökfunktionen. Om det är en ny kund går det att lägga till den nya kunden direkt i samma fönster. När bokningen är gjord får kunden en bekräftelse via SMS. Ett ytterligare SMS skickas som påminnelse strax innan bokningstiden.

Bokning online

Att kunden ska kunna boka en tid för synundersökning eller linskontroll via webben är idag en självklarhet. Bokningen via webben måste vara helt synkroniserad med tidboken så att kunden själv kan välja mellan lediga tider. Att koordinera och synkronisera tidboken för en hel kedja är antingen komplicerat eller inte ens genomförbart. Men inte för Headsoptics eftersom Headsoptics till skillnad från andra optikssystem använder en central server där alla bokningar i alla butiker finns och uppdateras – hela tiden – i realtid. Att integrera webbokning i Headsoptics är därför enkelt och eftersom allt sker i realtid innebär det att kunden erbjuds en utmärkt service.