Om Headsoptics

Headsoptics er det ledende butikkdata/journalsystemet for optikkbutikker i Norge. Systemet er installert på norske kjeder som Interoptik, Brilleland, Krogh Optikk, Eye Factory og en rekke butikker i Sverige. Headsoptics brukes også ved optikerutdanningen ved HSN.

Til forskjell fra tradisjonelle butikkdatasystemer med en lokal database i hver butikk, er Headsoptics lagt opp til at hver kjede kjører systemet på sin egen server i et serverhotell. Dette gir mange fordeler blant annet:

 • Felles vareregister

  Alle vil ha felles vareregister med priser og vareutvalg. Legger vi inn en ny leverandør så vil varene bli tilgjengelig for alle butikker samtidig.

 • Samme versjon

  Alle butikker kjører samme versjon og oppgradering skjer uten at du trenger å gjøre noe som helst.

 • Sentral backup

  Det tas sentral backup av alle data i Headsoptics uten at du som butikk trenger å gjøre noe.

 • Flere lokasjoner

  Du kan bruke systemet fra flere ulike plasser. F.eks. hjemmefra eller på besøk hos et eldrehjem. Alt du trenger er en bærbar PC med Headsoptics programvaren installert.

 • Enkel installasjon

  Å installere en ny butikk krever minimalt med jobb og du trenger ingen lokal server i butikk. Alt som trengs er å installere kryptert tilgang til Headsoptics og klientprogrammet som Headsoptics kjører på.

Headsoptics støtter den nye kasseloven i Norge. Det betyr at kassen vil være godkjent for bruk i Norge også etter 01.01.2019. Vi vil også sørge for å bli godkjent for de nye EU kravene om personvern (GDPR) som trer i kraft neste år.

Tilbud iC Optical Group

Vi ønsker nå å tilby Headsoptics til butikker i iC Optical Group. Dette gjøres ved at Headsoptics tilbys som en tjeneste. Det gir deg minimalt av investeringskostnad og en forutsigbar løpende kost.

I praksis så innebærer det at Prooptics tar ansvar for driften av den sentrale serveren. Man trenger ikke noe server i butikk for å kjøre Headsoptics. Et fritt antall klienter (PC’er) i butikker inngår i månedskostnaden og prisen er basert på at installasjoner gjøres via fjernstyring i dialog med en ansatt i butikken. Inkl. månedskostnaden inngår:

 • Oppstart av butikk (konfigurering)
 • Support
 • Kryptert forbindelse via Internett til Headsoptics (VPN)
 • Import av varer fra leverandører fra Excel filer
 • Backup av alle data som ligger i Headsoptics.
 • Mulighet for kundene å besvare SMS
 • ARM – Automatisk innkalling av kunder

Dataene dere legger i Headsoptics vil legges i en sentral database, men dere vil fortsatt eie disse og vi vil sørge for at ingen kundedata eller annet gjøres tilgjengelig for andre butikker enn dine egne. Den dagen du slutter å bruke Headsoptics vil du få dine data ut av systemet.

Kostnaden for dette pr måned og butikk vil være 1 950,-

Avtaletiden er da 36 måneder og forlenges automatisk med 12 måneder i gangen om det ikke sies opp senest 6 måneder før utløpstiden. Utover månedskostnaden vil det påløpe en kostnad pr SMS (160 tegn).

I tillegg

I tillegg kan vi tilby følgende frivillige tilleggstjenester:

Konvertering av data fra tidligere system

Vi har støtte for å konvertere kunder og journaler fra Optimal, ServeIT og Optitec RS. Fra Optimal vil vi også lese inn kundeordrer og brilleleveranser.

Pris: 14 500,-

Igangkjøring / opplæring

Dette tilbys ved at vi kommer til butikken og går gjennom oppsett av butikken og hvordan dere skal bruke Headsoptics. For en vanlig butikk vil dette la seg gjennomføre på 1 dag. Her er det litt ulikt behov, noen har jobbet med Headsoptics tidligere og trenger lite opplæring, for andre vil behovet her være større. Her kommer også reisekostnader i tillegg (fra Oslo).

Pris: 1 100,- per time

Installasjon / Maskinvare / PC’er

Vi tilbyr dette via samarbeidspartnere, men er også åpen for at dere kan velge lokale IT leverandører til dette eller kjøre Headsoptics på eksisterende utstyr. Oversikt over krav til utstyr finner du her.

Pris: Be om tilbud på det du ønsker

Headsoptics – utvidet

 • WEB Booking
 • Regnskapsintegrasjon
 • Kjede i kjede (felles kunderegister i flere butikker)
 • Utvidet rapportmeny – Sett med 20 tilleggsrapporter
 • Tilgang til KPI tall for analyse av nøkkeltall og sammenliging med andre butikker i kjeden som vil dele data

Pris: Be om tilbud på det du ønsker

Vil du vite mer?

Kontakt oss ved å fylle ut skjemaet under og vi vil kontakte deg så snart som mulig.

 

 

Vil du heller ringe oss? Ring oss via telefon 908 10 500